Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с брашно от нахут

Фокача с брашно от нахут

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Фокача с брашно от нахут1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
260 мин.
Общо
285 мин.
Порции
6
"Фокача с брашно от нахут, от която може да си хапнете 2-3 парчета без угризения"

Необходими Продукти

  • брашно от нахут - 350 г
  • босилек - 1 с.л. (накълцан или сух)
  • маслини - 6 бр.
  • вода - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • морска сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, оформя се кладенче и в него се сипват зехтинът и солта.

Водата се добавя постепенно, като се замесва лепкаво тесто.

Оставя се за 4 часа. След това тестото се премесва, като се добавят нарязаните на ивички маслини и босилекът.

Тестото за фокачата се слага в намазана с мазнина тава, правят се симетрични вдлъбнатини и се поръсва с морска сол.

Пече се фокача с брашно от нахут в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Maria Myagkova
Maria Myagkova
Водата няма как да е 400 мл, научих го емпирично
31.12.2019 22:51