Селска пърленка с шарена сол

Марина НордМарина НордНовак1219
01/02/2014
"Ароматна и пухкава! Идеалното допълнение към всяка гозба!"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 709
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • брашно - 5 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • вода - 350 мл
  • мая - ½ кубче за хляб
  • захар - ½ ч.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • шарена сол - 1 чл.л
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря със захарта в малко вода и се оставя да втаса. В пресятото брашно се оформя кладенче и се добавят солта и маята.

Останалата вода и зехтинът се доливат постепенно и се омесва еластично тесто. Слага се в намазана с мазнина купа, покрива се с кърпа и се оставя на топло.

Разточва се на тънка, кръгла питка. В студена фурна се слага парче алуминиево фолио, намазано с мазнина и отгоре се поставя питката.

Намазва се със зехтин и се поръсва с шарена сол. Пече се на умерена фурна. Готовата пърленка се намазва с масло.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар