Начин на приготвяне
Маята, 1 лъжица брашно и захарта се разтварят в ½ чаша топла вода. Оставя се да втаса. Чесънът се нарязва и пасира заедно с ½ чаша вода. Тази смес се добавя към маята, сипва се солта и 1 чаша брашно.
Разбърква се добре и се оставя да втаса. Постепенно се добавя и останалото брашно, докато се получи гладко лепкаво тесто. Разделя се на 10 парчета, които се оформят на топки и се нареждат в намазана с мазнина тава.
Оставят се да втасат пак. Питките се намазват със зехтин и се пекат в предварително загрята умерена фурна. Готовите питки се покриват с кърпа, за да се задушат.
Коментари
Извинявай ,ако ми е глупав въпроса, но предпочитам да се подсигуря.
Поздрави