Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Козуначен сладкиш»Козуначен кейк в хлебопекарна

Козуначен кейк в хлебопекарна

Козуначен кейк в хлебопекарна4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • масло - 175 г
  • прясно мляко - 105 мл
  • сол - 1. 5 ч.л.
  • захар - 6 с.л.
  • брашно - 460 г
  • суха мая - 3 ч.л.
  • стафиди - 130 г (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвянето на този кейк в хлебопекарна става много бързо и лесно.

Препоръчително е продуктите да са със стайна температура, а маслото трябва да е размекнато.

По желание може да накиснем стафидите в алкохол или сироп.

За удобство и безопасност изваждаме кошничката за продукти от машината.

Най-важната част е да спазваме реда на поставяне на продуктите.

Първо са течните - яйцата, маслото, прясното мляко. След това добавяме солта и захарта.

Накрая изсипваме стафидите, брашното и сухата мая върху него.

Поставяме кошничката обратно на нейното място. Включваме хлебопекарната.

Избираме програма, която е подходяща за 1000 грама кейк или козунак. Вероятно ще включва поне 3 втасвания от по 25 минути и месения между тях.

Стартираме и изчакваме търпеливо козуначеният сладкиш да се изпече.

Изваждаме готовия сладкиш с помощта на ръкохватки и покриваме с кърпа.

Можем да се насладим на страхотния аромат и натурален вкус.

Козуначеният кейк в хлебопекарна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Много вкусно изглежда!
28.04.2022 06:22
1
Покажи всички подкоментари