Начин на приготвяне
Приготвянето на този кейк в хлебопекарна става много бързо и лесно.
Препоръчително е продуктите да са със стайна температура, а маслото трябва да е размекнато.
По желание може да накиснем стафидите в алкохол или сироп.
За удобство и безопасност изваждаме кошничката за продукти от машината.
Най-важната част е да спазваме реда на поставяне на продуктите.
Първо са течните - яйцата, маслото, прясното мляко. След това добавяме солта и захарта.
Накрая изсипваме стафидите, брашното и сухата мая върху него.
Поставяме кошничката обратно на нейното място. Включваме хлебопекарната.
Избираме програма, която е подходяща за 1000 грама кейк или козунак. Вероятно ще включва поне 3 втасвания от по 25 минути и месения между тях.
Стартираме и изчакваме търпеливо козуначеният сладкиш да се изпече.
Изваждаме готовия сладкиш с помощта на ръкохватки и покриваме с кърпа.
Можем да се насладим на страхотния аромат и натурален вкус.
Козуначеният кейк в хлебопекарна е готов.
Коментари