Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Сладко червено цвекло

Сладко червено цвекло

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Сладко червено цвекло
Снимка: Невена
2 / 3
02/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 500 г
  • лук - 1 глава, на филийки
  • масло - 4 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л., винен
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червеното цвекло се вари в подсолена, вряща вода около 30 мин. Лукът също се вари в подсолена и вряща вода около 5 мин.

След като се свари цвеклото се обелва, нарязва и се запържва с маслото, водата, оцета и захарта около 5 мин.

Сервира се в подходяща чиния за сервиране, като по средата му се слага лукът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Много изискано ястие!
27.01.2021 15:18