Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Гъбена каша с пресен лук

Гъбена каша с пресен лук

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Гъбена каша с пресен лук
Снимка: Дони Ники
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Гъбена каша с пресен лук - бързо, лесно, вкусно"

Необходими Продукти

  • печурки - 800 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 1 стрък
  • олио - 70 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка нарязах на ситно лукът и чесънът. Сипах олиото и запържих за кратко, добавих обелените и нарязани на кубчета печурки, които измих предварително.

Запържих за около 5 минути, овкусих и долях топла вода - около 1800 мл. Оставих за 20 минути да се сготвят продуктите.

В купа сложих брашното и със студена вода разбърках, за да се получи гладка кашичка.

Гребнах от врящата манджа и темперирах кашата, добавих към ястието с непрекъснато бъркане и оставих за 1-2 минути да клокне. Поръсих с магданоз.

Гъбената каша с пресен лук е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: