Начин на приготвяне
В тенджера се запържва месото. Към него се добавят нарязаните морков, лук и чесън.
Продуктите се запържват за около 15 минути, след това се подправят с подправките. Добавя се водата и се оставя на слаб огън за около 40-45 мин. (до омекване на месото).
Оризът се накисва в хладка и леко подсолена вода за 30 мин. Измива се 3-4 пъти. Отцежда се от водата и се запържва за 5 минути в тенджера с олио.
Подправя се и се слага в тенджерата с месото. Добавя се водата. Оставя се на слаб огън до готовност на ориза. След това се отстранява от котлона и се оставя за 30 мин.
В центъра на тава/табла се обръща тенджерата. Декорира се с магданоз.
В случая, след като обърнах ястието, оформих с ринг в чиния.
Маклубе - обърнатото ястие е готово.
Коментари