Бавно печено дърпано свинско

Бавно печено дърпано свинско
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
305 мин.
Порции
5
"Бавно печено дърпано свинско - неустоимо вкусно"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 500 г
  • лук - 1 глава
  • кетчуп - 1/2 ч.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • сос барбекю - 2 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка се обтрива със сол и смлян черен пипер. Оставя се в хладилника за час-два.

В купа се смесват ситно нарязаният лук, кетчуп, доматено пюре, горчица, ябълков оцет, сос барбекю, кимион и червен пипер.

Разбъркват се до хомогенност, след което в получената паста се овалва свинското месо.

Всичко се прехвърля в съда за бавно готвене, след което уредът се включва на първа степен за 5 часа.

Свинското печено става невероятно крехко.

Когато е готово, с помощта на две вилици се надърпва, да стане на конци или дребни парченца.

Дърпаното свинско може да се полее и разбърка със соса, в който е било сготвено.

Изключително вкусно бавно печено дърпано свинско в комбинация с топла питка и свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: