Начин на приготвяне
Оризът се измива през няколко води, след което се оставя в посолена вода за 30 минути.
Гъбите се почистват, нарязват на жулиени и се измиват.
Слагат се в дълбок тиган с масло - около 30 г, и се задушават за 5-6 минути. Изваждат се с решетъчна лъжица от тигана.
Императорският ориз се отцежда и се сипва в тигана, като се добавят още 20 г масло и 2 с.л. олио.
Запържва се около 5 минути и се наливат 3 ч.ч. топла вода.
Оставя се за 20 минути, докато поеме всичката течност.
В тенджерка се слага олиото, нарязаният на ситно лук и чесън, прибавят се зеленчуците, подправя се с изброените подправки, разбърква се периодично, докато поомекнат зеленчуците.
Добавя се оризът, разбъркват се и се доливат още 3 чаши вода, поръсва се нарязват на ситно магданоз и се пресипва в тавичка.
Оризът с гъби се покрива се с фолио и се пече на 180 °C за 20 минути.
Да вие вкусно с моя императорски ориз със зеленчуци.