Бабин тутманик с извара

08/02/2014
Ivanka
отIvankaНовак252
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 086
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в затопленото прясно мляко и се добавя захарта. Оставя се да втаса.

Замесва се тесто от брашното, киселото мляко, солта и втасалата мая, което се разделя на 4 топки и се слага на топло за 30 минути.

Втасалите топки се разточват една по една. В намаслена тавичка слагаме първата разточена кора и я поръсваме със смес от разтопената свинска мас и маслото, а след това ръсим и с част от изварата.

Покриваме с втората кора и поръсваме по същия начин. Нареждаме третата и четвъртата кора, като върху последната слагаме само мазнина.

Нарязваме тутманика на ромбове, покриваме с кърпа и го оставяме да втаса за втори път.

Изпичаме втасалият тутманик във фурна при умерена температура.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Джемиле Чешлиева
Майка го прави мнпго вкусно.
1
0
Катя Благоева
Като направя вкъщи, дещата вземат една домашна лютеница и почват. Голям смях е с тях.
0
0
Катя Благоева
Много го правим вкъщи, но да е по интересен за децата го пека в кексова форма.
0
0
ивон
ивон
02.09.2014 14:59
на каква температура
1
0
Катя Благоева
Аз пека на 190 - 200 градоса
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв