Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Хлебен тутманик със сирене

Хлебен тутманик със сирене

IvankaIvanka
Новак
252422
Хлебен тутманик със сирене5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
14

Необходими Продукти

  • хляб - 1 бр. (сух)
  • сирене - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 100 г
  • кисело мляко - 400 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд разбиваме яйцата и прибавяме киселото мляко с разтворената в него сода.

Хлябът е предварително нарязан на филийки, като всяка една потапяме в сместа и нареждаме в тавичка, намазана с мазнина.

Първият ред поръсваме с натрошено сирене и поливаме обилно с разтопеното масло. Нареждаме втори ред с натопени филийки и слагаме масло и сирене в същия ред. Накрая покриваме с трети ред филийки, върху които изливаме само разтопено масло.

Печем тутманика в предварително нагрята силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: