Начин на приготвяне
В купа смесете двата вида брашно и прибавете към тях солта, след което разбъркайте и оформете кладенче.
Разтворете маята и захарта в затоплено до 40° С прясно мляко. Добавете сместа с маята към брашната, заедно с едно яйце.
Разбъркайте всичко с шпатула, до образуване на гъсто лепкаво тесто.
Покрийте купата с тестото с кърпа и оставете да втаса за 40-50 минути.
През това време разтопете маслото и прибавете към него ситно нарязани чесън и магданоз.
Щом тестото удвои обема си го прехвърлете върху добре набрашнен плот и го премесете за кратко.
Нарежете го на 6 равни части. Всяка разтеглете с пръсти на малък кръг и поставете в центъра по 1 малка лъжичка от чесновото масло.
Съберете краищата и оформете малки топчета за пълнозърнестия хляб.
Наредете хлебчетата в тава, покрита с хартия за печене и ги намажете с останалото масло.
Оставете отново да втасат за още 20 минути, след което ги сложете да се пекат в загрята на 200°С фурна за 25 минути - до златиста коричка.
Вкусни, здравословни и много ароматни пълнозърнести чеснови хлебчета, които се приготвят лесно.
Коментари