Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с лук

Фокача с лук

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Фокача с лук2 / 2
11/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
125 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • вода - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • мая - 2 ч.л. (суха)
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • розмарин - 1 с.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се маята, зехтинът и солта. Водата се добавя постепенно и се замесва гладко тесто. Оставя се покрито, докато втаса.

След това тестото се премесва, заедно с предварително запържения и отцеден от мазнината лук. Премества се в намазана с мазнина правоъгълна тава, правят се симетрични вдлъбнатини, намазва се с олио и се поръсва със сухите подправки.

Изчаква се да втаса отново и се пече в предварително загрята умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: