Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача със сирена

Фокача със сирена

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Фокача със сирена2 / 2
09/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
125 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 50 мл
  • айран - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • пармезан - 1 ч.ч. настърган
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 150 г
  • домати - 1 бр.
  • мая - ½ кубче
  • риган - ½ ч.л.
  • морска сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и солта се разтварят във водата. Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се разтворената мая, разбитите яйца, настърганият пармезан и зехтинът.

Постепенно се добавя айранът и се замесва гладко тесто. Покрива се и се оставя да втаса. Когато е готово тестото, се премесва върху посипана с брашно повърхност и се прехвърля в намазана с мазнина правоъгълна тава.

Правят се с палец симетрични вдлъбнатини и в тях се слагат парченца кашкавал и сирене. Покриват се с нарязаният на тънки кръгчета домат и се поръсва с риган и морска сол. Пече се в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: