Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват с миксера до побеляване, прибавя се олиото, следва разтворената червена боя в прясното мляко. Пресятото брашно с бакпулвера и солта се прибавят на порции към сместа, разбърква се с шпатула.
Сместа разпределих в две тави с диаметър 22 см. Пече се на 170°C без вентилатор за 20-25 минути.
Когато изстинат, се разрязват на по още две, за да се получат 4 блата.
Крем за сглобяване
Сладкарската сметаната с пудрата захар се разбиват с миксера до плътен крем. Добавя се рикотата и се разбива още минута-две до хомогенизиране на сместа.
Крем за декорация отстрани на тортата - лалета и листа.
Сладкарската сметана с пудрата захар се разбиват до твърд крем, след което се добавя заквасената сметана. Разбива се за кратко до хомогенизиране. Оцветява се с различни цветове от гелова боя.
Маслен крем за божурите
Маслото се разбива на максимална мощност за 3 минути, кондензираното мляко се добавя постепенно към маслото. Разбиването продължава до получаване на гъст и пухкав крем.
В ринг се сглобява празничната торта върху подложка. Редуват се блат, крем, като всичко се повтаря до последния четвърти блат.
С останалия крем тортата за рожден ден се измазва равномерно от всички страни.
С подходящ накрайник за лалета се шприцоват по външната част на тортата.
С накрайник за кошницата се прави външната половината част на сметановата торта.
От масления крем и накрайник за божури се оформят в желания от вас цвят.
Шоколадът се разтопява и се пресипва в писалка или еднократен пош, с помощта на които се надписва тортата за юбилей.