Кето свинско със сметана

Кето свинско със сметана
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2
"Защото трябва да си угаждаме и докато сме на диета!"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 500 г
  • олио - 1 с.л.
  • гъби - 6 бр.
  • сол - 2 щипки
  • сметана - 200 мл течна
  • вода - 1 литър
  • черен пипер - 2 щипки
  • куркума - 1 щипка
  • розмарин - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме половината вода в тенджера и кипваме.

Нарязваме свинската плешка на тънки ивици и ги сипваме в тенджерата. Добавяме олиото и намаляваме котлона.

Варим 20 минути и добавяме нарязаните на дребно гъби за рецептата. Добавяме и малко от останалата вода.

Задушаваме така още 20 минути, посоляваме, добавяме останалата вода, а също и куркумата, черния пипер и розмарина.

Продължаваме да задушаваме още 20 минути и сипваме течната сметана при задушеното свинско.

Разбъркваме и готвим до сгъстяване - около 10-15 минути.

Сервираме кето свинско със сметана топличко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: