Начин на приготвяне
Активира се маята, като се натрошава в топло прясно мляко, добавете лъжица захар, две лъжици брашно и оставете да бухне.
Сипете в средата на брашното в дълбока купа, добавете яйцето, сол, разтопено масло и замесвате средно меко тесто.
Покрива се с фолио, оставете на топло да втаса. Аз го оставих на перваза на прозореца в слънчев ден и след 30 минути беше изпълнило купата.
В тава 28 см се оформят топчета и нареждате да се напълни тавата. Оставете да почива още 20 минути, поръсете между топките натрошено сирене и намажете с паста, получена от разтопено масло, щипка сол, брашното и малко яйце.
Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност, за 40 минути беше готова милинката.
Извадете, намажете с масло и покривате с кърпа.
Тази милинка ще пътува затова след като се охлади я опаковах с прозрачно фолио да е мека за дълго време.
Милинката с масло е много вкусна!
Коментари