Начин на приготвяне
За тази традиционна милинка разбиваме 4 яйца в купа като добавяме 1 ч.л. сол.
Към киселото мляко прибавяме бакпулвер 2 ч.л. и чакаме да шупне.
Междувременно разтапяме 50 г краве масло и смесваме заедно с 50 мл олио или друг вид мазнина по избор.
Смесваме всички течни съставки и изсипваме натрошеното краве сирене, предварително нарязаната на кубчета гауда, а може да използвате и друг вид сирене и кашкавал.
Пресяваме две чаени чаши брашно и разбъркваме до получаване на гъста каша.
В предварително намаслена тава с брашно изпиваме готовата смес за бърканите милинки и печем на 180 °C с вентилатор до получаване на златиста коричка.
След като изкараме печената милинка без месене намазваме обилно с масло и сервираме по желание с айрян или чай.
Гаранция за неустоим вкус и доволни гости.