Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Милинка без месене

Милинка без месене

Наталия М.Наталия М.
Новак
2329244
Милинка без месене
Снимка: Наталия М.
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Печената милинка без месене намазваме обилно с масло и сервираме по желание с айрян или чай. Гаранция за неустоим вкус и доволни гости."

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • масло - 50 г
  • олио - 50г
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • гауда - 150г
  • брашно - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази традиционна милинка разбиваме 4 яйца в купа като добавяме 1 ч.л. сол.

Към киселото мляко прибавяме бакпулвер 2 ч.л. и чакаме да шупне.

Междувременно разтапяме 50 г краве масло и смесваме заедно с 50 мл олио или друг вид мазнина по избор.

Смесваме всички течни съставки и изсипваме натрошеното краве сирене, предварително нарязаната на кубчета гауда, а може да използвате и друг вид сирене и кашкавал.

Пресяваме две чаени чаши брашно и разбъркваме до получаване на гъста каша.

В предварително намаслена тава с брашно изпиваме готовата смес за бърканите милинки и печем на 180 °C с вентилатор до получаване на златиста коричка.

След като изкараме печената милинка без месене намазваме обилно с масло и сервираме по желание с айрян или чай.

Гаранция за неустоим вкус и доволни гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: