Домашно направен прах Гарам масала

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
10/01/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 107
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запичаме кардамона, кориандъра и кимиона на сух тиган за кратко.

Смиламе всички подправки в блендер, машинка за кафе или просто ги счукваме в хаванче.

Тази комбинация дава средно лют вкус. Използва се в много зеленчукови и месни ястия.

От дадените продукти излизат около 6-7 ч.л. гарам масала.

Рейтинг

5 5
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
marcheva14
marcheva14
07.01.2017 15:11
Харесвам аромата на Гарам-Масала, но си го купувам в насипно състояние, оригинален е. 50 г е напълно достатъчно за много време. Държа го в плътно затворено бурканче. Не бих казала, че е подходящ за всякакви ястия, само за определени, . и за някои видове маслени сладки и добавка на подправката Тонка боб. Наистина придава прекрасен аромат
0
0
Anka Neykova
Anka Neykova
07.01.2017 14:34
перфектната подправка за всякакви ястия,обожавам миризмата
0
0