Шоколадова брауни торта

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5646k2k6
Шоколадова брауни торта3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Шоколадова брауни торта - истинско изкушение"

Необходими Продукти

  • За блата
  • черен шоколад - 200 г
  • масло - 200 г
  • кристална захар - 200 г
  • яйца - 4 броя
  • брашно - 150 г
  • натурално какао - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 пак. (10 г)
  • орехи - 100 г
  • за крема
  • готварска сметана - 200 мл
  • черен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд начупете шоколада на парчета, добавете маслото и разтопете на водна баня.

Разбъркайте до пълното разтопяване и смесване на еднородна гладка смес.

Нарежете орехите на едри парчета, а яйцата разбийте заедно със захарна на пяна. Брашното и натуралното какао се пресява с бакпулвера.

Всички продукти се смесват в дълбока купа и се разбъркват добре. Готовата смес се изсипва в застлана с хартия за печене форма и се заглажда.

Шоколадовото брауни се пече около 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

За крема: разтопете черния шоколад на водна баня, добавете сметаната, разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.

Крема оставете в хладилника за минимум 2 часа да престои. След това разбийте с миксер на висока степен до получаване на пухкав крем и залейте изстиналата шоколадова торта.

Поставете тортата в хладилник за няколко часа.

Шоколадовата брауни торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: