Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват до пухкава смес. Прибавят се ваниловата захар, лимоновата кора, олиото на тънка струя и млякото. На бавни обороти се прибавя брашното с бакпулвер.
В тава намазнена и набрашнена с размери 30×20 см. се изсипва сместа за шоколадовия сладкиш и се пече в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.
Изчаква се леко да се охлади около 10 минути и после се правят дупки, но не докрай, с обратната страна на лъжичка за мед.
Прави се заливка от сметаната и шоколада разтопени на водна баня, леко охладени.
Готовият сладкиш се прибира в хладилник за 1 нощ.
Сладкишът Барни с шоколад е чудесен за следобедна закуска.