Начин на приготвяне
Свинският бут се реже на пържоли. От това количество месо, излизат около 4 средно големи свински пържоли. В купичка се смесват зехтина и подправките, разбърква се и с помощта на четка се намазват пържолите.
Слагат се в купа с капак и се оставят за около час да се мариноват. Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се слагат да врат във вряща, подсолена вода, в която има малко зехтин.
Тиган с незалепващо покритие се загрява и в него се запечатват пържолите. След това се добавят лукът, виното и чесънът и ястието се оставя да къкри под капак на тих огън, като от време на време се обръщат пържолите от всяка страна.
След като картофите се сварят, (трябва да са твърдо сварени) се отцеждат от водата. В малък тиган се разтопява маслото и в него се добавят картофите, нарязаният на ситно копър и наситненият чесън.
Слагат се и няколко клонки мащерка. Готви се няколко минути под капак, след което се разбърква, за да може да хванат коричка картофите соте. След като и пържолите и картофите са готови, ястието се поднася топло.
Да ви е вкусно с тези свински пържоли от бут с картофи соте!