Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети с гъбен сос

Свински котлети с гъбен сос

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Свински котлети с гъбен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"С романтика по селските вечери...Класическа рецепта за свински пържоли с гъби, в която няма какво да объркате - все ще е вкусно!"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чесън на прах
  • лук на прах
  • печурки - 500 г гъби по - едро нарязани
  • пресен лук - 1 връзка или 1 глава стар лук
  • чесън
  • течна сметана - 130 мл 30% или повече
  • крема сирене - 50 г
  • мазнина - за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сочните котлети месото се запечатва на тиган в малко мазнина.

Прехвърля се в тава, налива се водичка и се покрива с фолио. Пече се във фурната на 190 °C. Проверявате и когато месото може да се къса, махате фолиото и дозапичате.

През това време си правите гъбения сос на тиган или в тенджерка.

Задушавате първо гъбите в мазнина.

Ако ползвате пресен лук, го прибавете към края.

Ако ползвате стар, го сложете в началото.

Когато гъбите са готови, добавяте сметаната и крема сиренето.

Бъркате, докато се сгъсти и поднасяте свински котлети с гъбен сос.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: