Ирански питки

15/02/2014
"Бързи и лесни Ирански питки, комбинациите с тях ще развихрят въображението Ви!"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 699
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ч.ч.
  • вода - 200 мл
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява със солта и постепенно се добавя водата. Замесва се гладко тесто, което се оставя да почине за половин час.

Премесва се върху посипана с брашно повърхност и се разделя на топки с големината на портокал. Разточват се на плоски питки, които се пекат от двете страни върху сух сач или тиган.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар