Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Запеканки»Канелони с кайма на фурна

Канелони с кайма на фурна

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Канелони с кайма на фурна
Снимка: Evgenia
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Рецепта класика, любима на всички в различни краища на света Канелоните с кайма, които може да поднесете с чаша хубаво червено вино"

Необходими Продукти

  • канелони - 1 кутия (250 г)
  • кайма - 600 г
  • олио - 60 мл
  • лук - 2 стръка пресен
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 1 к.ч. на кубчета
  • доматен сок - 500 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • босилек
  • магданоз
  • сол
  • кашкавал - 200 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме лука нарязан на дребно с олиото, прибавяме каймата, част от доматения сок и подправките.

Доливаме малко вода, да се сготви каймата, оставяме да изстине леко и пълним канелоните, които сме подредили изправени в тава, като оставяме малко разстояние помежду им.

Готовите канелони се подреждат в правоъгълна тавичка, след което се заливат с останалите домати и малко топла вода (трябва да покрият канелоните), подправени с малко сол, черен пипер, захар и ситно нарязан магданоз и босилек.

Печем макароните с кайма, покрити с алуминиево фолио, за 20 минути на 200 °C.

Изваждаме ги, поръсваме с кашкавала, печем канелони с кайма на фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: