Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Солено руло»Шарено руло с тиквички и пресни чушки

Шарено руло с тиквички и пресни чушки

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Шарено руло с тиквички и пресни чушки
Снимка: Petia Valcheva
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ето още един вариант на рулото с тиквички! Само че това печели по точки пред всички останали"

Необходими Продукти

  • За блата
  • тиквички - 800 г
  • чушки - 2 или 3 червени
  • яйца - 3
  • чедър - 100 г настърган /може и кашкавал/
  • чесън - 1 или 2 скилидки
  • сол
  • За плънката
  • крема сиренe - 200 г
  • заквасена сметана - 100 г или цедено кисело мляко
  • чесън
  • сол
  • копър - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блата за това уникално и шарено руло с тиквички и пресни чушки.

Ползвам тава с вътрешни размери 28 на 31 см.

Настържете тиквичките, посолете и ги оставете за около 15 минути.

Прецедете тиквичките през тензух или цедка.

Нарежете чушките на ситно. За целта ползвах ръчния чопър. След това изцедих и чушките през тензух. Получих 160 °C изцедени чушки.

Смесете тиквичките с чушките, яйцата и чедъра.

Настържете чесъна. Объркайте всичко.

Сложете хартия за печене в тавата, в която ще печете. Изсипете сместа и изравнете.

Пече се на 200 °C 30 минути. Наглеждайте! Моята фурна е газова и пече различно.

Извадете рулото и го оставете да изстине. Аз го обръщам с долната част нагоре, защото тя винаги ми е по-опечена и не искам да се вижда.

Приготвяне на плънката:

Всички съставки се обърква и се намазва блатът от тиквички. След това внимателно с помощта на хартията навивате рулото. Приберете го в хладилника!

На снимката не е цялото руло от тиквички! Отрязах част от него, защото не се хващаше в чинията.

Източник:Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: