Начин на приготвяне
Настъргваме тиквичките на ситно и изстискваме с ръце, за да се отцеди течността.
Към настърганите тиквички добавяме солта, яйцата и олиото и разбъркваме хубаво.
Поставяме парче хартия за печене в правоъгълна тава и изсипваме отгоре сместа.
Печем блата на 250 °C 20-25 минути.
Изваждаме готовия блат. Оставяме го да се охлади и да се стегне за поне 4-5 часа.
В купа разбъркваме изварата, майонезата, солта и счукания чесън.
Разрязваме блата от тиквички по средата по дължина, за да получим два нови блата.
Намазваме единия с 2/3 от плънката и захлупваме с втория солената торта.
Сега разрязваме по средата, но по-късата страна, за да получим две по- малки части.
Намазваме едната с останалата плънка и поставяме отгоре другата част.
Оставяме готовото сглобено предястие с тиквички на студено за по-късно.
Сервираме леката студена торта с тиквички и извара, нарязана на квадратни парчета.