Свинско месо с лапад

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Свинско месо с лапад
Снимка: Дони Ники
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Понякога обикновените ястия са най-вкусни - тази манджичка е истинско доказателство"

Необходими Продукти

  • олио - 50 мл
  • лук - 3 стръка
  • чесън - 3 скилидки
  • свинско месо - 400 г
  • лапад - 300 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • гьозум
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на късчета свинско месо от бут без кост отпенвам във вряща вода. Задушавам в олио нарязания пресен лук и скилидките чесън.

Добавям месото, червения пипер, заливам с гореща вода и оставям да къкри до полуготовност.

Лапада предварително попарвам с вряща вода и нарязвам на много ситно, след което го прибавям в тенджерата. Овкусявам и след няколко минути следва измития през няколко води ориз.

Оставя се да къкри на среден огън до готовност. Манджата подправям с пресен гьозум /джоджен/.

У дома обичаме да си я хапваме с лъжица кисело мляко.

Свинското месо с лапад е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: