Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното добавете солта и разбъркайте, оформете кладенче. В него прибавете разбитите с вилица яйца, олиото, затопленото прясно мляко, киселото мляко, захарта и маята, замесете много меко и нелепящо се по ръцете тесто.
Разделете тестото на две части и оформете топки.
В тава с диаметър 36 см, намазана с масло, поставете едната топка тесто в средата. С пръсти разтворете на тънка кора, която да достигне стената на тавата.
Отделно смесете натрошеното сирене с яйцата, разбъркайте и разпределете половината смес върху разстланата кора.
Поръсете с половината олио и разпределете половината нарязано на малки кубчета масло.
Разтворете с пръсти второто топче тесто на тънка кора, която да покрива долната кора.
Разпределете останалата плънка, олио и кубчета масло.
Поставете тавата в студена фурна и включете на 180 градуса, печете тутманика за около 30 минути до готовност.
Лесният млин за закуска е много вкусен.