Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Лесен млин за закуска

Лесен млин за закуска

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Лесен млин за закуска3 / 3
26/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Закуска, която събира цялото семейство около масата"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • суха мая - 7 г
  • плънка
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 200 г
  • масло - 100 г
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното добавете солта и разбъркайте, оформете кладенче. В него прибавете разбитите с вилица яйца, олиото, затопленото прясно мляко, киселото мляко, захарта и маята, замесете много меко и нелепящо се по ръцете тесто.

Разделете тестото на две части и оформете топки.

В тава с диаметър 36 см, намазана с масло, поставете едната топка тесто в средата. С пръсти разтворете на тънка кора, която да достигне стената на тавата.

Отделно смесете натрошеното сирене с яйцата, разбъркайте и разпределете половината смес върху разстланата кора.

Поръсете с половината олио и разпределете половината нарязано на малки кубчета масло.

Разтворете с пръсти второто топче тесто на тънка кора, която да покрива долната кора.

Разпределете останалата плънка, олио и кубчета масло.

Поставете тавата в студена фурна и включете на 180 градуса, печете тутманика за около 30 минути до готовност.

Лесният млин за закуска е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: