Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Моите фусили Болонезе

Моите фусили Болонезе

Моите фусили Болонезе
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Болонезе по нашенски с лютеничка - няма проблем"

Необходими Продукти

  • фузили - 1 пакет / 400 г /
  • кайма - 500 г свинска, домашна
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • лютеница - 6 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 20 мл
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера се сипва вода до половината.

Добавя се малко сол и няколко капки олио. Оставя се на загрят котлон да заври.

Дълбок тиган се слага на друг котлон, в него се слага олио и се оставя, за да загрее.

Лукът се почиства от люспите и се нарязва на ситно. Морковите се обелват и се настъргват.

Когато олиото е готово, в него се слагат лукът и морковите, да се запържат. След като се задушат, при тях се добавя каймата, която се разбива много добре с телена бъркалка, докато стане на трохи.

След като се задуши и тя, се добавят подправките без захарта.

Следва лютеницата, захарта и няколко черпака от водата за пастата фусили.

Когато тя заври, пастата се сварява до полуготовност, след което се прехвърля в тигана при соса Болонезе с помощта на лъжица за паста.

Добавя се още малко от бульона и се оставя да къкри няколко минути, добавя се настърганият кашкавал и се поднасят фусили Болонезе.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Станаха вкусни...фантастични|
24.10.2024 21:12
1