Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Гъбена супа»Гъбена крем супа с мащерка и джоджен

Гъбена крем супа с мащерка и джоджен

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Гъбена крем супа с мащерка и джоджен2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г
  • бульон - 1 л пилешки
  • масло - 50 г
  • брашно - 40 г
  • мащерка - 2 с.л.
  • джоджен - 5 листенца
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват, нарязват и се задушават в маслото. Добавя се мащерката и брашното.

При непрекъснато бъркане се налива бульонът. Супата се поръсва със сол и черен пипер и се оставя да поври 15 минути.

След това се пасира и се сервира гореща, поръсена с нарязания на ситно джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: