Начин на приготвяне
Студеното масло нарязваме с нож, добавяме към пресятото брашно и бързо разбъркайте.
Добавяме яйцето, захарта, солта и продължаваме да бъркаме с вилица.
Накрая събираме с ръце и увиваме в прозрачно фолио и поставяме в хладилника за един час.
В купа слагаме изварата, захарта, сметаната, заквасената сметана, жълтъка, ванилията и разбиваме с миксер.
Измиваме прасковите и кайсиите, попиваме с кухненска хартия и нарязваме на парчета.
Покриваме формата с хартия за печене, разпределяме тестото по дъното и стените.
Сипваме плънката, разпределяме с лъжица, подреждаме плодовете и поръсваме с тръстикова захар.
Загряваме фурната на 180°C и печем плодовия тарт за 35-40 минути.
Охлаждаме преди консумация тарта с изварен крем, праскови и кайсии.