Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми с кайма и ориз с бял сос

Сарми с кайма и ориз с бял сос

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Сарми с кайма и ориз с бял сос
Снимка: Дони Ники
1 / 3
07/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Сарми с кайма и ориз с бял сос са от любимите ни ретро рецепти, които си приготвяме редовно и хапваме с удоволствие"

Необходими Продукти

  • зелеви листа - 12 бр. (почистени от твърдите части на кочана)
  • кайма - 300 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • сол
  • ориз - 1/2 ч.ч (200 мл вместимост)
  • олио - 80 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • зелев сок
  • червен пипер - сладък
  • лют червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусената кайма и измитият през няколко води ориз се омесват до еднородна смес.

Оформят се топчета, които се увиват в зеления лист, подреждат се в тенджерата и се заливат със 50/50 зелев сок и вода, сипва се олиото и се подправя с изброените подправки и оставя да се с готвят сармите.

Когато са готови, се пресипват в тавичка в загрята фурната да се запекат за 15-20 минути на 180°C.

През това време към соса се добавят 2 супени лъжици брашно, което се разбива в малко студена вода и се оставя да клокне за няколко минути.

Запечените зелеви сарми се поднасят с готовият бял сос.

Сарми с кайма и ориз с бял сос са от любимите ни ретро рецепти, които си приготвяме редовно и хапваме с удоволствие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: