Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с кайма и ориз с бял сос

Пълнени чушки с кайма и ориз с бял сос

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Пълнени чушки с кайма и ориз с бял сос
Снимка: Дони Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Пълнени чушки с кайма и ориз в комбинация с любимия ви бял сос"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 10 бр.
  • кайма - 600 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 60 мл
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • магданоз
  • За застройката
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • брашно - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените от дръжките и семената чушки, се измиват и пълнят с добре омесената с подправки (сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, кимион, магданоз) кайма, към която съм добавила измития ориз. Пълня със сурови продукти чушките.

Подреждам ги в тенджера, заливам ги с топла вода, добавям олиото, сол, черен пипер, кимион, чубрица. Когато оризът и каймата са уврели, това е около 20 минути след завирането, изваждам чушките в тава и ги слагам във фурната на 200°C да се запекат.

В соса добавям 1/2 кофичка кисело мляко, към което съм сложила 3-4 супени лъжици брашно и малко хладка вода, да се получи гладка кашичка.

От горещия сос гребвам няколко черпака и сипвам към застройка, разбърквам да се изравнят градусите и да не стане на бучки сосът.

Прибавям го към останалата част от соса и оставям да повери, докато се посгъсти. Запечените пълнени чушки връщам в соса и поръсвам нарязан магданоз.

Ако остане плънка от каймата с ориз, правя кюфтенца и ги пускам при чушките.

Да ви е вкусно с моите пълнени чушки с кайма и ориз с бял сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: