Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Картофена супа»Вкусна картофена кремсупа със самардала и крутони

Вкусна картофена кремсупа със самардала и крутони

Вкусна картофена кремсупа със самардала и крутони
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Ароматна, вкусна и гарнирана с любимите домашни крутони - приятен обяд"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • моркови - 2 бр
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • самардала - 1 ч.л
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сметана - 200 мл
  • За крутоните
  • хляб - желаното количество
  • самардала - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 2 ч.л
  • чубрица - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и морковите се обелват и се режат на едро.

Лукът се почиства и също се реже на едро. Зеленчуците се слагат да се варят във вряща и подсолена вода до готовност.

След това се оставят леко да изстинат.

Картофената супа се пасира и се овкусява с подправките.

Хлябът се нарязва на крутони и се слага в тава, застлана с хартия за печене. Добавят се всички подправки и олиото. Разбърква се.

Пекат се в загрята на 180 °C фурно до готовност, като от време на време се разбъркват.

След като картофената супа и крутоните са готови, е време за сервиране.

В подходяща чиния се сипва от вкусна картофена кремсупа със самардала и крутони. Гарнира се със сметана.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: