Начин на приготвяне
Неуморни кулинари, представям ви тази вкусна и полезна яхния от нахут.
Приготвя се бързо и се хапва с удоволствие, когато сме решили да сготвим нещо полезно, но сме готвили вече леща и фасул, тогава идва ред на нахута.
Ползвам консерва от 400 грама, глава лук, нарязана ситно, морков, също нарязан, домат, пресен или от консерва, дафиново листо, сол и червен пипер, джоджен и чубрица в количество според вкуса ви.
Задушавам зеленчуците в три лъжици олио, добавям нахута и подправките, лъжичка брашно и заливам всичко това с вода, колкото да покрие продуктите.
Варим постната яхния на бавен огън около десет или петнайсет минути и след като изключим котлона, добавям още мъничко ронена чубрица, не слагам магданоз - според мен не си подхожда.
Селска яхния с нахут - много семпло, но вкусно и полезно ястие.