Спаначени кюфтета с пармезан

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Спаначени кюфтета с пармезан1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спанак - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • картофи - 1 бр. (сварен)
  • галета - 2 с.л.
  • сирене - 150 г
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • олио - 100 мл
  • пармезан - 50 г (настърган)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива, почиства, нарязва се и се запържва в загрятия зехтин. Добавят се картофът, настърганото сирене и едното яйце, което се сварява предварително.

Намачкват се с вилица, добавят се черен пипер и сол и се оформят кюфтета. Овалват се в разбитото яйце, брашното и галетата и се запържват в сгорещеното олио. Поръсват се с пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

maria
maria
защо коментирате без да четете???пише,че рецептата е от италианска кухня,зеленчукови ястия,никъде не пише ни6то за веганство
17.03.2015 06:17
1
Аз
Аз
Що за неграмотна веган рецепта е това с наличието на яйца и пармезан ??? Даващият рецептата има ли представа какво означава да си веган?!
16.03.2015 11:33