Начин на приготвяне
От продуктите за тестото се замесва гладко, меко и еластично тесто. След това се разделя на топки, които се подреждат в намазнена тавичка и се оставят да втасат за 40 минути.
Пригответе си предварително 7 с.л. сода за хляб в купичка.
Двата литра вода се слагат да заврат и след това содата се слага в тях. Първоначално кипи много, затова дръпнете от котлона.
След като спре да кипи, отново върнете на котлона. Потопете толкова хлебчета, колкото можете, така че да имате място да обръщате хлебчетата. Дръжте всяко хлебче за по минута от всяка страна.
След това с решетъчна лъжица вадете хлебчетата, отцедете ги, след това ги подреждайте в предварително застлана с хартия за печене тава. Направете разрези с нож по хлебчетата.
Поръсете със сусам и печете хлебчетата в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.
Хлебчетата с луга са много вкусни.