Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с есенен сос

Фарфале с есенен сос

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Фарфале с есенен сос
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ароматът на есен се долавя и в кухнята ... и това е добре"

Необходими Продукти

  • фарфале - 250 г
  • патладжан - 1 бр.
  • бамя - 1 ч.ч.
  • зелен фасул - 2 ч.ч.
  • домати - 500 г
  • пиперки - 250 г
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1/4 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се пуска в подсолена вряща вода да се свари според указанието на опаковката (в моя случай за 12 минути). След това се изсипва в гевгир, охлажда със студена вода и се оставя да се изцеди.

В дълбок тиган със зехтин се задушават нарязаният на малки парчета зелен фасул, бамята, предварително нарязаният на кубчета, посолен и изцеден от горчивия сок патладжан и нарязаните на ситно пиперки.

След като зеленчуците са готови, се добавят и обелените и нарязани на ситно домати.

Посолява се на вкус, добавя се накълцан магданоз и чесън. Оставя се на намален котлон да поври около 20 минути.

Дърпа се от котлона и се пасира.

С готовия сос се полива разпределената в порционни чинии паста и се сервира гореща.

Фарфалето с есенен сос е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: