Начин на приготвяне
Пастата се пуска в подсолена вряща вода да се свари според указанието на опаковката (в моя случай за 12 минути). След това се изсипва в гевгир, охлажда със студена вода и се оставя да се изцеди.
В дълбок тиган със зехтин се задушават нарязаният на малки парчета зелен фасул, бамята, предварително нарязаният на кубчета, посолен и изцеден от горчивия сок патладжан и нарязаните на ситно пиперки.
След като зеленчуците са готови, се добавят и обелените и нарязани на ситно домати.
Посолява се на вкус, добавя се накълцан магданоз и чесън. Оставя се на намален котлон да поври около 20 минути.
Дърпа се от котлона и се пасира.
С готовия сос се полива разпределената в порционни чинии паста и се сервира гореща.
Фарфалето с есенен сос е готово.