Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Каша със сирене и червен пипер

Каша със сирене и червен пипер

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Каша със сирене и червен пипер
Снимка: Дони Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Семплите ястия са най-вкусни - тази каша е истинското доказателство"

Необходими Продукти

  • сирене - 200 г
  • олио - 70 мл
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • вода - около 2 литра
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сипва водата и се слага на котлона да заври. Слагат се чубрицата, черният пипер и 2 супени лъжици олио.

Когато заври водата, се прибавя предварително приготвената брашнена каша (5-6 супени лъжици брашно се размиват със студена вода да се получи гъста каша, като боза).

С черпак се гребва от врялата водата и се сипва към кашата да се изравнят градусите и да не стане на бучки.

Сипва се кашата с непрекъснато бъркане във водата.

Сиренето се натрошава и се прибавя към кашата.

В касерола се слага останалото олио (около 50 мл) и маслото да се загреят и към тях се прибавя червеният пипер да се запържи.

Запръжката се добавя към врящата каша и се оставя на котлона за кратко 2-3 минути, като се разбърква да се усвои мазнината.

Кашата със сирене и червен пипер е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: