Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Безглутенов хляб с куркума

Безглутенов хляб с куркума

Безглутенов хляб с куркума
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Добавете 2 щипки куркума към сместа и ще получите едно наистина различно хлебче"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г безглутеново
  • вода - 300 мл
  • мая - 10 г
  • сол - 1/2 ч.л. хималайска
  • зехтин - 1 ч.л.
  • куркума - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме безглутеновото брашно в голяма купа и в средата оформяме кладенче.

В него сипваме солта, зехтина, маята и куркумата. Разбъркваме отвътре навън с дървена лъжица до грубо смесване на състваките.

След това омесваме гладко тесто.

Оформяме на топка и покриваме с кърпа.

Оставяме тестото да втаса за 1 час.

След това го премесваме и го оформяме.

Поставяме го в правоъгълна форма, която предварително сме покрили с хартия за печене и поръсваме отгоре с малко от брашното.

Покриваме отново с кърпа и оставяме за още 30 минути.

Загряваме фурната на 180 градуса и изпичаме в нея хляба за около 20-25 минути.

Безглутеновият хляб с куркума е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: