Начин на приготвяне
Сипваме безглутеновото брашно в голяма купа и в средата оформяме кладенче.
В него сипваме солта, зехтина, маята и куркумата. Разбъркваме отвътре навън с дървена лъжица до грубо смесване на състваките.
След това омесваме гладко тесто.
Оформяме на топка и покриваме с кърпа.
Оставяме тестото да втаса за 1 час.
След това го премесваме и го оформяме.
Поставяме го в правоъгълна форма, която предварително сме покрили с хартия за печене и поръсваме отгоре с малко от брашното.
Покриваме отново с кърпа и оставяме за още 30 минути.
Загряваме фурната на 180 градуса и изпичаме в нея хляба за около 20-25 минути.
Безглутеновият хляб с куркума е готов.