Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пастърма»Класическа телешка пастърма

Класическа телешка пастърма

A.KundevaA.Kundeva
Чирак
4952560
Класическа телешка пастърма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Мезе, което няма нужда от представяне - пастърма, която задължително върви с чаша червено винце"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 2 кг
  • сол - 100 г
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • подправки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства от ципи, нарязва се на около 4 см дебелина, и се поръсва обилно със сол.

Слага се в гевгир да се отцеди за 24 часа.

Смесваме всички подправки и овалваме много добре, за да се покрие месото.

Промушва се и се суши на проветриво място, докато промени цвета си.

Пастърмата може да се съхранява в хладилник до няколко месеца така приготвена.

Класическата телешка пастърма е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: