Тиквички с лук и тофу

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Тиквички с лук и тофу1 / 2
31/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр., кръгли с отрязани краища
  • лук - 2 бр., разрязани на половини
  • Плънка
  • тофу - 125 г
  • ориз - 1/2 ч.ч. (80 г), сварен
  • чесън - 2 скилидки
  • соев сос - 1 с.л.
  • морска сол - 1/2 ч.л.
  • галета - 3 с.л., пълнозърнеста
  • риган - 1/4 ч.л., сушен
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Тава за печене се маже с масло. Тиквичките и лукът се бланшират за 5 мин. в подсолена и вряща вода, след което се изцеждат и се изгребва вътрешността на разрязаните половинки тиквички и лук.

Редят се вече в подготвената форма за печене.

Плънка: Тофуто се реже на ситно, смесва се със сварения ориз, вътрешната част на лука и тиквичките, чесъна, соевия сос и морската сол. Пълнят се разрязаните половинки, поръсват се с ригана и галетата и зехтина. Пекат се около 45 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: