Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Панирани зеленчуци по японски

Панирани зеленчуци по японски

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Панирани зеленчуци по японски
Снимка: Мария Божилова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Разбърква се с дървена лъжица, като в японската панировка е възприето да има бучици."

Необходими Продукти

  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 4 ч.ч.
  • газирана вода - 500 мл Студена
  • лимецово брашно - 225 г
  • царевично нишесте - 50 г
  • моркови - 3 бр.
  • тиквички - 3 бр.
  • броколи - 1 бр. малка глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се измиват много добре и се обелват. Нарязват се на диагонал с дебелина 3 мм.

Тиквичките се измиват и почистват от дръжките. Нарязват се на диагонал с дебелина 5 мм.

Главата броколи се измива и начупва на малки розички.

Жълтъкът се слага в голяма купа. Прибавя се студената газирана вода и се разбърква много добре.

Отгоре се пресява лимецовото брашно и нишестето.

Разбърква с дървена лъжица, като в японската панировка е възприето да има бучици.

Олиото се изсипва в тенджера и се загрява до 190 °C.

Нарязаните зеленчуци се потапят по няколко броя заедно в темпурата, след което се пържат с загрятото олио за 4-5 мин до златисто.

Изваждат се с решетъчна лъжица панираните зеленчуци по японски и мазнината се отцежда върху домакинска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Благодаря за рецептата!
25.08.2022 16:52
Людмила
Людмила
Интересно!
25.08.2022 16:52