Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Лимецов солен кекс с кисели краставички

Лимецов солен кекс с кисели краставички

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Лимецов солен кекс с кисели краставички
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Идеален по всяко време на деня. Когато и да го хапнете, няма да сбъркате."

Необходими Продукти

  • масло - 150 г + 50 г за намазване на формата
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 6 бр.
  • лимецово брашно - 300 г + 3 щипки за намазване на формата
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • кисели краставички - 150 г
  • шунка - 200 г
  • кашкавал - 150 г
  • микс пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимецов солен кекс с кисели краставички за любителите на печива.

Маслото 150 гр. се оставя на стайна температура, за да омекне.

След като е омекнало, маслото се разбърква със солта в малка купа.

Киселите краставички се почистват от краищата и се нарязват на дребни кубчета, след което се оставят върху домакинска хартия, за да се отцедят от водата.

Шунката за кекса се нарязва на дребни парчета.

Кашкавалът се настъргва на едро ренде.

Яйцата се разбиват на пяна.

Лимецовото брашно се разбърква с бакпулвера в купата, в която ще се бърка.

В средата на брашното се прави кладенче, в което се изсипват яйцата и маслото.

Разбърква се много добре.

Прибавят се нарязаните кисели краставички, шунка, настърганият кашкавал и миксът от пипер.

Разбърква се много добре сместа за соления кекс.

Маслото 50 гр. се разтопява и се изсипва в кексова форма.

Прибавя се брашното и заедно с олиото, кексовата форма се намазва от всички страни много добре.

Сместа се изсипва в кексовата форма.

Пече се кекса с шунка и кашкавал 50 мин. в предварително загрята фурна на 160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: