Начин на приготвяне
Лимецов солен кекс с кисели краставички за любителите на печива.
Маслото 150 гр. се оставя на стайна температура, за да омекне.
След като е омекнало, маслото се разбърква със солта в малка купа.
Киселите краставички се почистват от краищата и се нарязват на дребни кубчета, след което се оставят върху домакинска хартия, за да се отцедят от водата.
Шунката за кекса се нарязва на дребни парчета.
Кашкавалът се настъргва на едро ренде.
Яйцата се разбиват на пяна.
Лимецовото брашно се разбърква с бакпулвера в купата, в която ще се бърка.
В средата на брашното се прави кладенче, в което се изсипват яйцата и маслото.
Разбърква се много добре.
Прибавят се нарязаните кисели краставички, шунка, настърганият кашкавал и миксът от пипер.
Разбърква се много добре сместа за соления кекс.
Маслото 50 гр. се разтопява и се изсипва в кексова форма.
Прибавя се брашното и заедно с олиото, кексовата форма се намазва от всички страни много добре.
Сместа се изсипва в кексовата форма.
Пече се кекса с шунка и кашкавал 50 мин. в предварително загрята фурна на 160 градуса.