Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Селски зеленчуков гювеч със самардала

Селски зеленчуков гювеч със самардала

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Селски зеленчуков гювеч със самардала
Снимка: Людмила
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Свежи зеленчуци и ароматна самардала - гаранция за един вкусен селски гювеч"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • зелен фасул - 400 г
  • грах - 400 г
  • тиквички - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 2 бр. или доматен сос
  • самардала
  • черен пипер
  • сол
  • дафинов лист
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка с размери 35х45 см подготвих продуктите за гювеч - картофи, морков, лук, домати, чушки, грах, тиквички, нарязани и в съотношение според вашите предпочитания.

Подправките ми са самардала, черен пипер, дафинов лист.

Всички зеленчуци залях с няколко лъжици олио и доматен сос, затова не сложих червен пипер.

Запекох гювеча на 200 градуса до готовност.

Селският зеленчуков гювеч със самардала е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: