Сиропиран сладкиш с прясно мляко

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
03/03/2014
"И вие ли сте запалени фенове на сиропираните сладкиши"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 741
  • Преглеждания за месеца180
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се разтваря в прясното мляко и всички продукти се разбъркват. Полученото тесто се изсипва в намаслена и набрашнена тава или тортена форма. Пече се в умерена фурна.

Захарта за сиропа се разтваря в горещото прясно мляко. Изпеченият и поизстинал сладкиш се обръща в подходящ поднос или тортена чиния, набожда се на няколко места с вилица и се залива със сиропа.

След като изстине, се поръсва с кокосови стърготини или се украсява по желание с ядки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#222449
Направих рецептата два пъти.
И вторият път сиропа го направих с кафява захар и сложих половин мандарина (това имах),но може и с портокалова кора,. Получи се невероятно вкусно.
0
0
Лидия Панайотова
Днес го направих и се получи чудесен.
0
0
Цветелина
Цветелина
06.12.2017 16:08
много вкусен десерт се получи
0
0