Начин на приготвяне
Заливате червена леща с хладка вода и слагате на котлона.
Добавете щипка сол, нарязан ситно лук и моркови нарязни на ситно.
Варите, докато омекне за 15 минути, но да не става на каша.
Отцедете лещата за рецептата и сипете в дълбока чиния.
Обелете червено цвекло и сварете да омекне.
Нарежете на кубчета и добавете в чинията.
Прибавете нарязан магданоз и листа босилек.
Смесете ябълков оцет, зехтин или масло от репей, сол, мед и куркума.
Разбърква се и заливате салатата от леща.
Внимателно се разбърква и сервирате за обяд или вечеря.
Вкусно и здравословно, пълно с витамини предложение. Това е засищащата салата с червена леща.
Добър апетит!