Тутманик с царевично и лимецово брашно
Penjurlija sa kukuruznim i speltinim brašnom
gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тутманик»Тутманик с царевично и лимецово брашно

Тутманик с царевично и лимецово брашно

VeselinaVeselina
Готвач
2702k7961k3
Тутманик с царевично и лимецово брашно
Снимка: Veselina
1 / 4
05/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Засищащ тутманик, който е много сполучлив и без бяло брашно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашната със сито и ги смесваме с бакпулвера. В киселото мляко слагаме содата, разбъркваме и оставяме да шупне.

Разбиваме яйцата, солта и олиото с миксер, може и само с вилица.

Добавяме киселото мляко, после брашнената смес. Объркваме всичко с лъжица.

Натрошаваме твърдо саламурено сирене. Най накрая слагаме натрошеното сирене и объркваме с лъжица отново.

Слагаме хартия за печене в малка тавичка и изсипваме кашата.

Заглаждаме добре. Ръсим със сусам тутманика. Печем в леко загрята фурна на 170 градуса до суха клечка.

Тутманикът с царевично и лимецово брашно е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: