Начин на приготвяне
Зеленчуците се обелват, тиквичката, картофа и чушките се нарязват на кубчета, моркова на полумесеци.
В дълбок съд, най-добре в тиган уок, се загрява олиото, слагаме първо тиквчката и посоляваме с 1 ч.л сол. Пържим 5 минути, след което добавяме всички останали зеленчуци. Пържи се под похлупак 15 минути на умерено силен огън.
След 15 минути добавяме 300 мл вода, подправките, останалата сол, чесъна, нарязан на ситно, и копъра - накъсан на по-малки клончета.
Оставяме кърито да ври на умерен огън за още 20 мин. След това време проверете с вилица картофите, ако са меки свалете от огъня.
Зеленчуците с къри могат да се сервират самостоятелно или с макарони и паста.